Keresés ebben a blogban

Szuvenír Milánóból

Milyen ajándékokat vigyünk haza Milánóból?


TRICOLOR TÉSZTA, azaz pasta tricolore (pásztá tricolore) - kifejezetten turistáknak készített piros-fehér-zöld színben pompázó száraz tészta.

LIMONCELLO (limoncsello) - citromlikőr, pontosabban a citrom héjából előállított alkoholos desszertital. Keressük a szicíliai citromból készítettet.


BACI PERUGINA - (bácsi peruddzsina) mogyoródarabkás csokoládé szemek, az édesség mellett szerelmes vers részlet 5 nyelven. Egyszer találtam benne Arany János idézetet.




PANETTONE (pánettóne) - tipikus milánói karácsonyi kalács, mazsolával és kandírozott gyümölccsel. Létezik a csak mazsolás változat is, de ritka. Sokszor található pezsgővel egybecsomagolt kiszerelésben. Szupermarketben a 800 grammos panettone 3 és 6 euró között van, kerüljük az áruház saját márkájával ellátott árut, és a "dolce di natale" feliratú utánzatot. Pékségben fél kilóért 10 eurót vagy annál többet is elkérnek.

PANDORO (pándóró) - az "arany kenyér" tipikus verónai karácsonyi kalács, a mellékelt porcukrot rá kell szórni a zacskóban lévő kalácsra, és a zacskót visszazárva össze kell rázni. Sokszor található pezsgővel egybecsomagolt kiszerelésben. Szupermarketben a 800 grammos pandoro 3 és 6 euró között van, kerüljük az áruház saját márkájával ellátott árut, és a "stella di natale" feliratú utánzatot. Pékségben fél kilóért 10 eurót vagy annál többet is elkérnek.


CREMA DI TARTUFO (krémá di tártúfó) - szarvasgomba krém az ínyenceknek, kenyérre kenve vagy tésztával összekeverve ajánlott.

CREMA DI CASTAGNE (krémá di kásztánnye) - gesztenyekrém, nagyon finom, funkciója hasonlít a Nutellához. A legolcsóbb márka is finom!


A focidrukkereknek nagy választékban kínálnak Inter és Milan feliratú pólót, sálat, bögrét, kulcstartót, órát és minden mást amit el tudtok képzelni.


DÓM SZOBROCSKA - nagyon fogy a katedrálist ábrázoló szobor mióta 2010 december 13-án  Silvio Berlusconi miniszterelnököt megdobták egy ilyen tárggyal.


MARCO ANELLI fényképész könyve a dóm restaurálási munkálatairól - csodálatos felvételek az építészet szerelmeseinek. Olvasd el a részleteket itt!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése