Keresés ebben a blogban

Michelangelo kiàllítás a Castello Sforzescoban

Öt hónapon keresztül Michelangelo a Castello Sforzesco főszereplője két kiállításnak köszönhetően. Az első kiállítást Pietro Ruschi készítette, a címe “Michelangelo az Építész”: 2011 február 11-től május 8-ig tekinthető meg a több mint 50 kategorizált rajz. A gondosan kiválogatott művek, amik lehetnek egyszerű vázlatok vagy kidolgozott tanulmányok, mind tükrözik Michelangelo gondolkodásmódját. Nagy részük máig befejezetlen, vagy soha nem lett megvalósítva, mint például a római San Giovanni dei Fiorentini bazilika módosításai. A kiállítás alkalmából a legnagyszerűbb tervek 3D-ben készültek el.

Michelangelo tervei a firenzei San Lorenzo bazilikáról

A második kiállítás, “Az utolsó Michelangelo”, melyet Alessando Rovetta állított össze, március 18. és június 19. között mutatja be Buonarroti utolsó mesterművét, a Pietá Rondanini márványszobrot. Kiállításra kerülnek továbbá az utolsó tíz év rajzai, ahol az ábrázolásmód mélyreható változása figyelhető meg.

Michelangelo: Pietá Rondanini


Március 6-ig tekinthető meg a Pinacoteca Ambrosianaban Michelangelo Crocefisso di Santo Spirito faszobra, valamint a művész levelei és egyéb dokumentumai.

Michelangelo: A Crucifix, avagy A Szentlélek keresztje

Aki ellátogat a Pinacoteca Ambrosianaban lévő “Leonardo az Építész” kiállításra az összevetheti a művészettörténelem két nagy alakjának munkásságát.

Helyszínek:
Michelangelo az Építész: Sala Visconte
Az Utolsó Michelangelo: Sala 15
Nyitvatartás keddtől vasárnapig 9.00-17.30, belépés 17 óráig
A Sforza kastély múzeumainak belépőjével látogatható



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése